Σύσκεψη για την εύρυθμη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων υπό τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΑΤ 17/12/2019

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συγκάλεσε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου σύσκεψη με εκπροσώπους των λειτουργουσών και των υπό σύσταση Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος για το πλαίσιο λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, συζητήθηκαν με τον Υπουργό οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με σκοπό να τεθεί σε άμεση εφαρμογή ο νόμος που διέπει τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις.

Η εν λόγω σύσκεψη πραγματοποιήθηκε δύο μόλις ημέρες μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας που εισηγήθηκε ο κ. Βορίδης με την οποία οριοθετείται η νομική μορφή των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, ρυθμίζονται και καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισής τους.

Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών (ΠΕΜΕΤΕ), η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπόν προϊόντων κυψέλης, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Άμπελου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) και η υπό σύσταση Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακτινιδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος.


Για την κατάρτισή σας,
επιλέξτε πηγές πληροφόρησης με επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Διμηνιαίο Μελισσοκομικό Περιοδικό από το 1987
Για εγγραφές πατήστε Εδώ

Δείτε ένα δείγμα του περιοδικού εδώ