Σχετικά με εμάς

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1987.
Την πρωτοβουλία είχαν πέντε επιστήμονες του κλάδου της μελισσοκομίας από τη Θεσσαλονίκη.
Είναι η ίδια ομάδα που μέχρι και σήμερα αποτελεί τον πυρήνα του περιοδικού.
Σκοπός του περιοδικού ήταν, και παραμένει, να συνδέσει την επιστήμη με την παραγωγή και να μεταφέρει την επιστημονική γνώση στον μελισσοκόμο, γνωρίζοντας ότι ένα κλάδος προχωράει μπροστά μόνο με την υποστήριξη της επιστήμης και της νέας μοντέρνας γνώσης.
Για να εκπληρώσει το στόχο αυτό η Μελισσοκομική Επιθεώρηση δημοσιεύει εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα συγγραφείς των οποίων είναι, εκτός από τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου που με τον χρόνο προστέθηκαν στο δυναμικό του περιοδικού ως συνεργάτες του.Ακόμη και μελισσοκόμοι μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία κι άποψη μέσα από τις σελίδες του περιοδικού. Την ύλη του περιοδικού εμπλουτίζουν ειδήσεις από τη ζωή των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, νέα από τη νομοθεσία που αφορούν στον κλάδο, καθώς επίσης οι μικρές αγγελίες και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις.Η Μελισσοκομική Επιθεώρηση συμπληρώνει κατά τον καλύτερο τρόπο και επικαιροποιεί τη γνώση των μελισσοκομικών βιβλίων και αποτελεί ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε Έλληνα μελισσοκόμο.Το περιοδικό εκδίδεται κάθε δύο μήνες. Οι συνδρομητές ξεπερνούν τους 4.000 στην Ελλάδα, με την αποστολή του να γίνεται και στο εξωτερικό.
Ως εκδοτικός οίκος η Μελισσοκομική Επιθεώρηση έχει εκδώσει μέχρι τώρα έξι βιβλία και διακινεί σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μελισσοκομικά που έχουν εκδοθεί από άλλους εκδοτικούς οίκους ή από αυτοεκδότες συγγραφείς.
Έτσι συμβάλλει στον εμπλουτισμό της Μελισσοκομικής βιβλιογραφίας στην Ελλάδα, απαραίτητο στοιχείο για την ολοκληρωμένη κατάρτιση των Ελλήνων μελισσοκόμων.
Επίσης έχει εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο με τον τίτλο «Η μέλισσα και τα προϊόντα της» όπου περιεκτικά και σύντομα αναφέρεται στην συνεισφορά της μέλισσας στον πλανήτη και στα προϊόντα της μέλισσας ένα προς ένα με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών μελισσοκομικών προϊόντων.
Τα ενημερωτικά αυτά φυλλάδια μέχρι τώρα έχουν μπει στα σπίτια πολλών καταναλωτών αφού μοιράζονται από τους μελισσοκόμους στους πελάτες τους
Συντακτική επιτροπή
  • Ανδρέας Θρασυβούλου Καθηγητής Πανεπιστημίου (Α.Π.Θ.).
  • Βασίλειος Λιάκος τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου (Α.Π.Θ.).
  • Πασχάλης Χαριζάνης Καθηγητής Πανεπιστημίου (Γ.Π.Α.).
  • Δημήτρης Τσέλλιος Γεωπόνος,πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου μελισσοκομίας.
  • Παππάς Νικόλαος Βιολόγος, πρώην εκδότης του περιοδικού Μελισσοκομική Επιθεώρηση
Στοιχεία Επικοινωνίας
ΠΑΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τ.Κ. 57500
e-mail: melpress@otenet.gr
τηλέφωνο: 2392091575
fax: 2392091575