Δίπλα στο μελισσοκόμο από το 1987

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1987.

Την πρωτοβουλία είχαν πέντε επιστήμονες του κλάδου της μελισσοκομίας από τη Θεσσαλονίκη. Είναι η ίδια ομάδα που μέχρι και σήμερα αποτελεί τον πυρήνα του περιοδικού.
Σκοπός του περιοδικού ήταν, και παραμένει, να συνδέσει την επιστήμη με την παραγωγή, να μεταφέρει την επιστημονική γνώση στον μελισσοκόμο γνωρίζοντας ότι ένα κλάδος προχωράει μπροστά μόνο με την υποστήριξη της επιστήμης και της νέας μοντέρνας γνώσης.

Για να εκπληρώσει το στόχο αυτό η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ δημοσιεύει εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα συγγραφείς των οποίων είναι εκτός από τον εκδότη και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου που με τον χρόνο προστέθηκαν στο δυναμικό του περιοδικού, ως συνεργάτες του. Ακόμη και μελισσοκόμοι μεταφέρουν την δική τους εμπειρία κι άποψη μέσα από τις σελίδες του περιοδικού.

Την ύλη του περιοδικού συμπληρώνουν ειδήσεις από τη ζωή των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, νέα από τη νομοθεσία που αφορούν στον κλάδο, καθώς και οι μικρές αγγελίες (είναι δωρεάν για τους συνδρομητές) και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Το περιοδικό εκδίδεται κάθε δύο μήνες.
Οι συνδρομητές ξεπερνούν τις 4.000 στην Ελλάδα, αποστέλλεται όμως και στο εξωτερικό.