Νέο ΔΣ Μελισσοκομικού Συλλόγου ΡΟΔΟΥ-Μήνας Μελισσοκομίας 2019

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

“Η ΚΥΨΕΛΗ”
5ο χιλ. Τσαϊρι – Αεροδρόμιο (Μελισσοκομική Δωδ/σου)
ΠΑΣΤΙΔΑ ΡΟΔΟΥ

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» το οποίο εκλέχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 27-2-2019.

Η σύνθεσή του είναι:
Πρόεδρος: Νίκος Μελισσουργός
Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Κρητικός
Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Νιωτάκης
Ταμίας: Μιχάλης Χατζηδημητρίου
Μέλος:. Εμμαν. Κωστάκης

Αναπληρωματικός: Μιχαήλ Μαλιάκκας

 

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Σπύρος Καστάνιας
Φώτης Καστρουνής
Αντ. Γ. Ξεπαπαδάκης,

 

Αντιπρόσωποι στην Ο.Μ.Σ.Ε.

Νικόλαος Μελισσουργός
Αναστάσιος Κρητικός

 

Κύρια επιδίωξη και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι η βελτίωση του επιπέδου γνώσης των μελισσοκόμων της Ρόδου. Άλλωστε σ’ αυτό εστιάζεται και η, για δεκαεννέα χρόνια τώρα, οργάνωση των δράσεων ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας οι οποίες  ως πρόσθετο στόχο έχουν την ανάδειξη της ωφελιμότητας των προϊόντων της μέλισσας στον άνθρωπο και της προσφοράς της στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας μέσω της επικονίασης των φυτών.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου, θα εντείνει την προσπάθειά του ώστε ένας κατεξοχήν παραδοσιακός κλάδος του τόπου μας, η μελισσοκομία, να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη άνθηση στο μέλλον για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Αποτελεί πεποίθηση το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μελισσοκομίας τις μέρες μας θα μπορέσουν να αντιμετωπισθούν μόνο με τη συστράτευση όλων όσοι υπηρετούν με ανιδιοτέλεια το πολυτιμότερο έντομο στον κόσμο, τη μέλισσα.

 

ΡΟΔΟΣ – ΜΗΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2019 που για δέκατη ένατη χρονιά οργάνωσε και φέτος ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ». Οι δράσεις αυτές περιλάμβαναν ενημερωτικές – εκπαιδευτικές συναντήσεις οι οποίες απευθύνονταν κυρίως στους νέους μελισσοκόμους της Ρόδου και οι οποίες είχαν ως στόχο την αξιόπιστη και υπεύθυνη πληροφόρησή τους αναφορικά με τις εξελίξεις στον κλάδο της μελισσοκομίας. Παράλληλα, ο Σύλλογος προσπαθεί να γνωρίσει στο κοινό της Ρόδου την ωφελιμότητα των προϊόντων της μέλισσας και τη μεγάλη προσφορά της στον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ενημερωτικές – εκπαιδευτικές συναντήσεις έγιναν τον Φεβρουάριο (6 – 24/2/2019) και σ’ αυτές πήραν μέρος πολλοί νέοι αλλά και παλιότεροι μελισσοκόμοι του νησιού. Τα θέματα που περιλάμβανε το πρόγραμμα είχαν εκτός από τη θεωρητική πλευρά και πρακτική άσκηση προκειμένου να εξοικειωθούν οι νέοι και να γνωρίσουν τον κόσμο της μέλισσας. Παρουσιαστές των θεμάτων ήταν στελέχη του Μελισσοκομικού Συλλόγου και της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι δράσεις αυτές συνδιοργανώθηκαν με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γιώργος Γεννηματάς» και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Μήνας Μελισσοκομίας στη Ρόδο έκλεισε με τη διημερίδα που έγινε το Σαββατοκύριακο 23, 24-2-2019 και στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής Μελισσοκομίας κ. Πασχάλης Χαριζάνης.

Το πρώτο βράδυ (23/2) ενημέρωση στους μελισσοκόμους της Ρόδου έκαναν η προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου κ. Αικατ. Μπαλατσούκα καθώς και στελέχη της τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια, ο κ. Χαριζάνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέλισσα όσο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, τη δεύτερη ημέρα της διημερίδας (24-2), με το κόψιμο της Βασιλόπιτας, τις ευχές του προέδρου του Μελισσοκομικού Συλλόγου Νίκου Μελισσουργού, των εκπροσώπων των αρχών της Ρόδου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Νίκου Ρέτσα στους χώρους της οποίας έγιναν οι εκπαιδευτικές συναντήσεις και η οποία ήταν χορηγός των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια, ο κ. Χαριζάνης μάγεψε το κοινό που είχε γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων  της Μελισσοκομικής, παρουσιάζοντας τα θαυμαστά για τον άνθρωπο προϊόντα της μέλισσας.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου απένειμε στον κ. Χαριζάνη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην Ελληνική Μελισσοκομία και τη στήριξη των μελισσοκόμων της Ρόδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη «Μελένια Βραδιά» και τον πλούσιο μπουφέ με εδέσματα κυρίως από μέλι, που πρόσφερε η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. «Γιώργος Γεννηματάς», στελέχη της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, μελισσοκόμοι και πλήθος κόσμου.