Πρόσκληση για Επιστημονικές ανακοινώσεις | 3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Στα πλαίσια της διαμόρφωσης του προγράμματος των επιστημονικών θεμάτων για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για παρουσίαση του ερευνητικού τους έργου, να δηλώσουν συμμετοχή.

Διευκρινίζεται ότι το ύφος που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί στο 3ο αυτό Συνέδριο, είναι κατά κύριο λόγο, συζήτηση με το ακροατήριο. Για το λόγο αυτό, θα γίνουν μόνο ολιγόλεπτες κεντρικές ομιλίες από συγκεκριμένους επιστήμονες και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συνέδρους, με δυνατότητα απαντήσεων από συγκεκριμένο ανά ενότητα, πάνελ επιστημόνων.

Προκειμένου όμως να δοθεί χώρος και για ανακοινώσεις νέων ερευνητικών δεδομένων που άπτονται του πρακτικού μελισσοκομικού ενδιαφέροντος, καλούνται οι ερευνητές να πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή ενημέρωσης. Στους ενδιαφερόμενους, θα δοθεί απαιτούμενος χρόνος για την παρουσίαση των ερευνητικών ευρημάτων, με έμφαση πάντα στην πρακτική εφαρμογή από τη μελισσοκομική κοινότητα.

Οι προτεινόμενες ανακοινώσεις, θα αξιολογηθούν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου προκειμένου να οργανωθεί το πρόγραμμα, με γνώμονα την πρακτική προσέγγιση σε καθημερινά και άμεσα προβλήματα του μελισσοκόμου. Για το λόγο αυτό επισημαίνεται προς τους αγαπητούς επιστήμονες, να πλαισιώσουν το συνέδριο με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακοίνωση ερευνητικών αποτελεσμάτων που θα γίνουν εύκολα προσλήψιμα από το ακροατήριο και θα βελτιώσουν πιθανόν άμεσα, θέματα χειρισμών, ασθενειών, εμπορίας κλπ.

Σε μια πρώτη φάση ζητάμε να δηλώσετε ενδιαφέρον εισήγησης και τον τίτλο της εισήγησης. Σε μια δεύτερη φάση θα σας ζητηθεί να συγγράψετε την εισήγησή σας και να την καταθέσετε εντός συγκεκριμένου χρόνου. Οι απαντήσεις θα πρέπει να φτάσουν στην ΕΕΕΜΣ μέχρι και 10 Απριλίου οπότε και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου. Παρακαλώ οι απαντήσεις σας να σταλούν στα e-mails:
thrasia@agro.auth.gr  και gorasgeo@aua.gr.

 

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Δημητρόπουλος Αναστάσιος