9ο Φεστιβάλ μελιού

Για ακόμη μία χρονιά Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλές ποικιλίες μελιού & προϊόντων μέλισσας από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς όλης της Ελλάδας.

Οι Μελισσοκόμοι που επισκέφθηκαν την έκθεση μελισσοκομικών εφοδίων είδαν από κοντά μηχανήματα και προϊόντα απαραίτητα για τη εργασία τους και μπόρεσαν να πάρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες από τους ίδιους τους κατασκευαστές ή διακινητές τους. Στις φωτογραφίες θα δείτε τα περισσότερα περίπτερα μελισσοκομικού ενδιαφέροντος. Μερικά νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν μπορούμε ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ήταν η δεξαμενή υγρής τροφοδοσίας μελισσών, ο ελληνικός συλλέκτης δηλητηρίου, το συρόμενο καπάκι οροφής για τάισμα χωρίς να το ανοίγουμε, ολοκληρωμένες γραμμές τυποποίησης μελιού, ηλεκτρικές πυροσφραγίδες, μελιτοεξαγωγείς με πολλά πλαίσια και πολλών ειδών τροφές για τα μελίσσια.

Api-tec
Api-tec
Hivecean beevital
Hivecean beevital
Isomel
Isomel
technoset bee
technoset bee
ΑΝΕΛ
ΑΝΕΛ
Αριστέας
Αριστέας
Γκλαβάς
Γκλαβάς
Η άγρια μέλισσα
Η άγρια μέλισσα
Μελισσοκομική Βορίου Ελλάδος
Μελισσοκομική Βορίου Ελλάδος
Μελισσοκομική Ροδόπης
Μελισσοκομική Ροδόπης
Μεταλοδομή Δασκαλάκης
Μεταλοδομή Δασκαλάκης
ΟΜΣΕ
ΟΜΣΕ
Σ.Κ. Ευαγγελόπουλος Μελισσοκίνηση
Σ.Κ. Ευαγγελόπουλος Μελισσοκίνηση
Τσιμίνης Σιδέρης
Τσιμίνης Σιδέρης
BeeNectar
BeeNectar
BeeWire
BeeWire
Αρκαδική Μελισσοκομία
Αρκαδική Μελισσοκομία
Λεπίδας Ιωάννης
Λεπίδας Ιωάννης

Ένα χαρακτηριστικό το οποίο ξεκίνησε να φαίνεται πέρυσι και ήταν εντονότερο φέτος είναι ότι τα περίπτερα μελισσοκομικών εφοδίων ήταν μεγαλύτερα, με πολύ ωραία παρουσία αλλά ταυτόχρονα μειώνεται ολοένα και περισσότερο η παρουσία των μεσαίων επιχειρήσεων. Προφανώς το κόστος για τις δεύτερες είναι δυσβάστακτο ή δεν υπάρχει κάτι νέο να παρουσιάσουν κάθε χρόνο. Η διοργάνωση ήταν καλή, και οι επίσημοι που απεύθυναν χαιρετισμούς πολλοί. Κοινή ομολογία όμως της πλειονότητας των εκθετών ήταν ότι η προσέλευση του κόσμου καθώς και η κατανάλωση που πραγματοποίησαν ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεχομένως να ευθύνονται οι παράλληλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο ΣΕΦ το ίδιο Σαββατοκύριακο οι οποίες δημιούργησαν μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην την πρόσβαση των επισκεπτών. Ή ότι τα χρήματα λιγοστεύουν …επικίνδυνα. Θα φανεί του χρόνου.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε και το 8ο συνέδριο ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας όπου παρουσιάστηκαν ορισμένες ενδιαφέρουσες εργασίες τις οποίες σαφώς δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε εδώ, αλλά θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε σε επόμενα τεύχη. Προς το παρόν μπορείτε να δείτε ορισμένα βίντεο που κατέγραψε η εταιρία Beewire

Ακροατήριο του συνεδρίου
Ακροατήριο του συνεδρίου

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

 

 

Δεν έλειψε η ένταση όταν οι ομιλίες ή η «κουβέντα» αφορούσε το συνδικαλιστικό κομμάτι ή όταν οι εκπρόσωποι της πολιτείας είχαν αποκλίνουσα εικόνα της παραγωγής από την πραγματική. Καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις, αυτός είναι και ένας λόγος που γίνονται αυτές οι συναθροίσεις. Καλό είναι να γίνεται και κριτική, είτε προέρχεται από μελισσοκόμο των 7 μελισσιών είτε των 1000. Είναι ένα Βήμα για να ακουστούν όλοι και να κριθεί το ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων και των απαντήσεων.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ τέλεσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής πολιτικής πρωτογενούς τομέα περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιας και τιμώμενη περιφέρεια του Φεστιβάλ ήταν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εγκαίνια
Εγκαίνια